Voetbal

Voetbal is met afstand de meest populaire sport van ons land én op de televisie. Live-verslagen van grote wedstrijden, samenvattingen van duels, voorbeschouwingen, nabeschouwing en programma’s waarin mannen urenlang praten over voetbal, het wordt allemaal uitgezonden. Als u uit dit grote aanbod iets gemist heeft, kunt u het hier terugkijken.

Nieuw binnen Voetbal

Weetjes

1. De commerciële voetbalzender Sport 7 hield het in 1996 nog geen half jaar vol omdat de kijkers de zender links lieten liggen. John de Mol, een van de mensen achter Sport 7, probeerde later met Talpa (in het begin Tien) nogmaals om een eigen commerciële zender te krijgen. Ook dit mocht niet baten: na twee jaar uitzenden ging de zender in augustus 2007 op zwart.

2. De wedstrijd Nederland-Brazilië tijdens het WK van 1998 is de best bekeken voetbalwedstrijd aller tijden. Er keken 11,7 miljoen mensen naar het duel.

3. Er was veel ophef was toen RTL 7-programma Voetbal International in 2011 de Gouden Televizier-Ring won. Zo vond televisieregisseur Bert van der Veer dat het onterecht was dat het met weinig middelen gemaakte programma had gewonnen in plaats van gelikte producties als Wie is de Mol? en The Voice of Holland.

4. Keeper Edwin van der Sar heeft het grootste aantal wedstrijden voor het Nederlands Elftal gespeeld. De ex-Ajaxied stond 130 onder de lat voor Oranje. Patrick Kluivert is met 40 treffers de grootste doelpuntenmaker van het Nederlands Elftal.

Advertentie