Veronica

Het logo van de zender Veronica.

De geschiedenis van Veronica is te ingewikkeld om in een kort stukje uit te leggen. Uitzenden op zee om de Nederlandse wetgeving te omzeilen, een overgang van een publieke omroep naar een commerciële zender, een naamsverandering en een onderkomen vinden bij SBS, Veronica heeft het allemaal meegemaakt. Tegenwoordig zendt de zender veel buitenlandse komedieseries uit en als u een van deze uitzendingen heeft gemist, kunt u die hier alsnog bekijken.

Nieuw binnen Veronica

Weetjes

1. Veronica heette in de jaren 1976-1995, toen het een publieke omroep was, officieel Veronica Omroep Organisatie (VOO).

2. De pogingen om in het publieke bestel te komen werden in eerste instantie niet gehonoreerd omdat toenmalig minister Van Doorn oordeelde dat Veronica niets toe voegde aan wat er al was in het bestel.

3. Veronica was de eerste omroep die begon met het uitzenden van erotiek op de Nederlandse televisie met programma’s als De Pin-up Club.

4. Het Veronica Magazine is al sinds jaar en dag de meest populaire televisiegids van Nederland met een oplage van meer dan 900.000 en een bereik van ruim 2,5 miljoen lezers.

5. BNN was een Veronica-programma voordat het een publieke omroep.

6. Veronica-gezicht Johnny de Mol (zoon van John de Mol en Willeke Alberti) was in 2009 en 2011 genomineerd voor een Zilveren Televizier Ster.

7. Veronica maakt, samen met NET 5 en SBS 6, sinds 2011 voor tweederde deel uit van het Finse uitgeverijconcern Sanoma.

Advertentie