Nieuw binnen RTL 4

RTL 4

RTL 4 is de best bekeken commerciële zender van Nederland. Sterker nog, ook de publieke omroepen worden regelmatig gepasseerd waar het gaat om het aantal kijkers. Met vaste ankerpunten als het nieuws om half acht en daarop volgend de soapserie Goede Tijden Slechte Tijden heeft de zender een sterk blok waar vervolgens amusementsprogramma’s (van reality tot talentenjachten tot series) achteraan worden uitgezonden. Mocht u van een van deze programma’s een uitzending hebben gemist, kunt u die hier bekijken.
Let op: het terugkijken van deze programma's is soms wel, maar soms ook niet gratis.

Weetjes

1. RTL 4 begon met uitzenden op 2 oktober 1989 en is daarmee de eerste commerciële zender van Nederland. Overigens heette de zender toen nog RTL-Véronique.

2. Commerciële televisie was toen verboden in Nederland maar er kon toch uitgezonden worden omdat RTL 4 officieel een Luxemburgse zender was en dus niets onwettelijks deed. In diezelfde tijd werd Joop van den Ende met TV10 niet toegelaten omdat zijn Nederlandse commerciële zender niet conform de wet was. 

3. De letters RTL staan voor Radio Télévision Luxembourg.

4. De eerste dagelijkse Nederlandse soapserie (Goede Tijden Slechte Tijden) op RTL 4 te zien was (en na meer dan twintig jaar nog steeds is).

5. De slogan van RTL 4 is “je raakt niet uitgekeken”.

Advertentie