NTR

De NTR heeft net als de NOS geen leden. In tegenstelling tot de NOS is het een heel nieuwe omroep. De NTR is namelijk in 2010/2011 ontstaan uit een fusie tussen de NPS, Teleac en de RVU. Sinds die tijd zend de NTR programma’s uit op het gebied van cultuur, informatie en educatie en heeft de omroep oog voor jongeren en diversiteit. Heeft u een uitzending van een NTR-programma gemist, dan kunt u deze hier online terugkijken.  

Weetjes

1. De letters NTR zijn de eerste letters zijn van de gefuseerde omroepen NPS, Teleac, RVU.

2. De NTR zendt uit vanaf 1 september 2010 terwijl de fusie tussen de drie omroepen die NTR vormen pas op 1 januari 2011 officieel gestalte kreeg.

3. De slogan van de NTR is “speciaal voor iedereen”.

4. Het voormalige NPS-programma Het Klokhuis is sinds 2000 jaarlijks (met uitzondering van 2004) genomineerd voor de Gouden Stuiver voor het beste kinderprogramma maar heeft deze prijs desondanks nog nooit gewonnen.

5. Sien Diels speelt al vanaf het begin in 1976 in het populaire kinderprogramma Sesamstraat. Een programma dat overigens ooit begonnen is in de Verenigde Staten om kinderen uit achterstandswijken van (eventuele) leerachterstanden af te helpen.

6. De naam NTR wordt ook geschreven als NTR: (met dubbele punt dus).

Nieuw binnen NTR

Advertentie