NET 5

Na een mislukte poging een commerciële versie te worden van de publieke omroep, is het jongere zusje van SBS 6 zich gaan richten op de wat hoger opgeleide vrouwen. Dit doet Net 5 met dramaseries, komedieseries, realityseries en films. Als u een van deze programma’s heeft gemist, kunt u hier afleveringen terugkijken.

Weetjes

1. NET 5 zendt uit sinds 1 maart 1999.

2. NET 5 begon onder leiding van Fons van Westerloo, die daarvoor van RTL Nederland van een verlieslijdende organisatie tot een winstgevend bedrijf had gemaakt.

3. Expeditie Robinson is het (tot nu toe) enige programma van NET 5 dat is genomineerd voor een Gouden Televizier-Ring. Dit gebeurde in 2004.

4. Zowel het programma De Tafel van Max (met Max Pam) in de beginperiode van Net 5 als het programma De Tafel van 5 (met onder anderen Daphne Bunskoek en Katja Schuurman) in 2009 flopten. 

5. Het getal 5 in de naam is gekozen in de hoop dat de televisiekijker NET 5 dan onder de knop 5 op de afstandsbediening zou zetten in plaats van RTL 5. In de meeste gevallen is dit niet is gelukt omdat RTL 5 er al was en veel mensen niet de moeite nemen om al te veel aan de instellingen van hun afstandsbediening te veranderen.

6. NET 5 maakt, samen met SBS 6 en Veronica, sinds 2011 voor tweederde deel uit van het Finse uitgeverijconcern Sanoma.

Nieuw binnen NET 5

Advertentie